A temetési szertartás

A végső búcsú formája, a temetési szertartás minden temetkezés kiemelkedő része – természetes, hogy a temetkezés előkészítésének terheit magukra vállaló családtagokban számos kérdés vetődik fel ezzel kapcsolatban. Munkatársaink mindenben segítenek, de honlapunkon is igyekszünk hasznos információkkal szolgálni.

Ravatalozás »  | Kellékek » | Búcsúztatás » | Gyászjelentés, gyászhirdetés »


A temetési szertartás lebonyolítása

A temetés napján az elhunytat a kiválasztott kellékekkel együtt, a szertartás megkezdése előtt fél órával ravatalozzák fel. A temetési szertartás kezdetéig gyülekező gyászzene szól, majd a szertartásnak megfelelő egyházi személy, illetve polgári szónok  búcsúztatja el az elhunytat.

A szertartás végén díszegyenruhás testőrök lélekharang hangja mellett kísérik az elhunytat utolsó útjára a gyászoló családdal együtt. A sírnál még egy utolsó búcsút vesz mindenki az elhunyttól, mielőtt végső nyughelyébe helyezik, majd sírásó munkatársaink behantolják, végül a testőrök által odakészített virágokkal bekoszorúzzák a sírt. Ezután „őszinte részvét” nyilvánítása mellett munkatársaink távoznak, csendesen magukra hagyva a gyászolókat.